Novinky

Ako sa vyrábajú praskacie guličky pre Bubble tea (Poppin boba).

Ako sa vyrábajú praskacie guličky pre Bubble tea (Poppin boba).

vonkajší plášť praskacích guličiek je z extraktu morských rias

Praskanie guličky sú jedným z najnovších a najpopulárnejších prídavkom do nápojov a dezertov ako jogurtov, zmrzlina a podobne.  Praskacie guličky sú jedinečné guličky, ktoré sú plnené skutočnými ovocnými šťavami rôznych chutí, ktoré prasknú vo vašich ústach.

Skladajú sa z ovocnej šťavy, vody, fruktózy, škrobu, laktátu vápenného, extraktu z morských rias, kyseliny citrónovej, sorbátu draselného a ovocných príchutí. Hlavnou zložkou je extrakt z morských rias, ktorý je považovaný za vonkajší plášť praskacích guličiek.

Molekulárna gastronómia

Praskacie guličky sú vyrobené novým spôsobom varenia, tzv."molekulárnou gastronómiou."

Molekulárna gastronómia je moderný spôsob prípravy jedál, ktorý využíva bežné suroviny spoločne s chemickými postupmi. Nejde o znehodnotenie jedla chemikáliami, ale len o úpravu, ktorá má za cieľ vytvoriť netradičné stravu. Typickým prostriedkom v molekulárnej kuchyni je zmena skupenstva surovím.

Ako sa praskacie guličky vyrábajú?

Ovocné šťavy neobsahujú vápnik, preto sa dôkladne premiešajú s malým množstvom práškového alginátu sodného, ​​potom sa nakvapká do misky naplnenej studeným roztokom chloridu vápenatého.

Rovnako ako malé množstvo vody v miske s rastlinným olejom vytvorí guličku vody v oleji, každá kvapka absorpčnej kvapaliny v roztoku vápnika má tendenciu vytvoriť  malú guličku. Potom v priebehu niekoľkých sekúnd, roztok vápnika vytvorí vonkajšiu vrstvu absorpčnej kvapaliny, teda ovocnej šťavy a vytvorí tak guličku s tenkou, flexibilným povrchom.  

Výsledné „praskacie" guličky sa vyberú z vápnikového kúpeľa, opláchnu sa v obyčajnej vode a zabalia pre Vás.

Mňam :)

 

Zdieľať
Staršie Ďaľšie